Домашни кроасани №1 - 100 пъти по-добри от тези в пекарната! Ще ми благодарите за тази рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашни кроасани №1 - 100 пъти по-добри от тези в пекарната! Ще ми благодарите за тази рецепта:
Домашни кроасани №1 - 100 пъти по-добри от тези в пекарната! Ще ми благодарите за тази рецепта:
1015
Източник: За Жената
Домашни кроасани №1 - 100 пъти по-добри от тези в пекарната! Ще ми благодарите за тази рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мечтаете ли за домашно приготвени кроасани, които да са толкова добри, колкото тези от пекарната? Оказва се, че могат да бъдат даже по-вкусни! Всичко, което трябва да направите, е да научите тази рецепта и да приготвите сладка закуска, която ще се хареса на всички. Опитайте този метод и няма да останете разочаровани.

Кроасаните са едни от онези сладкиши, които всички обичат.

Обикновено купуваме готови в сладкарница или пекарна, но се оказва, че можем да ги приготвим и вкъщи. Тези от рецептата по-долу не се различават нито по вкус, нито по качество от купените, а дори ги превъзхождат. 

Можете да приготвите домашни кроасани по лесен и достъпен начин. Всичко, което трябва да направите, е да отделите малко време и ще получите деликатес, който ще надмине и най-смелите ви очаквания. След като опитате десерта, членовете на вашето семейство ще бъдат възхитени от вашите сладкарски умения. 

Ето необходимите продукти за Домашни кроасани №1 :

Домашни кроасани №1

Продукти:

  • 500 гр. + 200 гр. брашно
  • 200 мл топла сметана
  • 200 мл топла вода
  • 2 супени лъжици захар
  • 11 г суха мая
  • 2 яйца
  • ½ чаена лъжичка сол
  • масло

Приготвяне:

Изсипете сметаната и водата в купата. Добавете захарта и маята. Смесете всички съставки, докато сухите съставки се разтворят напълно. 

яйца в купа

Снимка: youtube

Покрийте съда със сместа и оставете да втаса за 15-20 минути на топло.

След това време добавете едното яйце и белтъка от второто яйце. Добавете брашното, солта и разбъркайте всички съставки. След това добавете 200 грама брашно и омесете съставките на еднородно, еластично тесто. Оставете го да втаса.

h.douf jeijf

Снимка: youtube

 

jeijf u,fdidkr

Снимка: youtube

втасало тесто

Снимка: youtube

Разделете тестото на по-малки части. Всяко парче разточете на тънка кора и намажете вътрешността му с меко, но не разтопено масло.

парчета тесто

Снимка: youtube

тесто с масло

Снимка: youtube

Поставете корите една върху друга, покрийте с кърпа и оставете да втасат така за още 15-тина минути. След това ги разточете на една голяма кора.

бухнало тесто

Снимка: youtube

голяма кора тесто

Снимка: youtube

Разделете я на триъгълници и навийте кроасани. По желание може да сложите някакъв пълнеж, в случая - карамел.

навиване кроасани

Снимка: youtube

кроасан тесто

Снимка: youtube

Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Намажете горната част на всеки кроасан с разбит жълтък.

кроасани с жълтък

Снимка: youtube

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

прясно изпечени кроасани

Снимка: youtube

След като изстинат, поднесете с чаша кафе или горещ шоколад.

домашни кроасани

Снимка: youtube

кроасан домашен

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

фантастичен кроасан

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft