Домашни наденички

вход през zajenata.bg
Домашни наденички
admin
Добавена от: admin
17674
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Червото се измива със студена вода и се слага в чиста вода, докато дойде време за пълненето. Водата за наденичките се затопля и в нея се слагат чилито, риганът, кимионът, черният пипер, захарта и солта. Когато водата кипне, съдът се сваля от огъня.
Чесънът се обелва и се пасира със сместа с подправките.
Месото се накълцва наситно.
Слага се в купа, добавя се водата с подправките и се омесва добре, до хомогенизиране. Оставя се в хладилник за 30 минути.
Червото се нанизва на накрайник на машина за пълнене. Отгоре се подава от каймата. Когато червото се напълни 3–4 см, краят му се връзва.
Пълненето продължава и когато наденицата стане с размер 15 см се усуква 4–5 пъти. В червото не трябва да остава въздух, но ако все пак се образува мехур, той може внимателно да се спука с клечка за зъби. Така се пълнят и останалите наденици.
Отново се оставят за 15 минути в хладилник. Пекат се на скара, като температурата не трябва да е много висока, за да не останат сурови отвътре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft