500 гр. брашно
300 гр. мляно месо
1 глава лук
Меси се тесто от брашното с малко вода и сол. Трябва да се получи еластично тесто.
В каймата се нарязва лукът, посолява се, добавя се черен пипер и хубаво се разбърква.
Тестото се разточва на кора, не много тънка и не много дебела, и с ракиена чашка се изрязват кръгчета. В средата на всяко кръгче се слага от плънката с мляно месо, прегъва се наполовина и хубаво се залепят краищата.
Готовите пелмени се подреждат върху набрашнена дъска..
През това време се слага тенджера с подсолена вода да заври.
Във врящата вода се пускат пелмените, като бавно се разбъркват от време на време, за да не залепнат.
Щом изплуват нагоре, се варят още 7 минути и се вадят с решетъчна лъжица.
Поднасят се с бучка масло.