Домашни пелмени

вход през zajenata.bg
Домашни пелмени
admin
Добавена от: admin
9234
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
300 гр. мляно месо
1 глава лук

Меси се тесто от брашното с малко вода и сол. Трябва да се получи еластично тесто. 
В каймата се нарязва лукът, посолява се, добавя се черен пипер и хубаво се разбърква. 
Тестото се разточва на кора, не много тънка и не много дебела, и с ракиена чашка се изрязват кръгчета. В средата на всяко кръгче се слага от плънката с мляно месо, прегъва се наполовина и хубаво се залепят краищата. 
Готовите пелмени се подреждат върху набрашнена дъска.. 
През това време се слага тенджера с подсолена вода да заври. 
Във врящата вода се пускат пелмените, като бавно се разбъркват от време на време, за да не залепнат. 
Щом изплуват нагоре, се варят още 7 минути и се вадят с решетъчна лъжица. 
Поднасят се с бучка масло. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft