Домашни прасковки Едно време

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Домашни прасковки Едно време
Домашни прасковки Едно време
admin
Добавена от: admin
112190
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца

1 чаша мазнина

1 чаша захар

1/2 чаша прясно мляко

1 пакетче бакпулвер

5 чаши брашно

За плънката: 

галета

2 супени лъжици мармалад от кайсии

1 супена лъжица какао

1 чаша захар

малко ром

малко прясно мляко

За оцветяване: 

червена и жълта боя за сладкиши

по 100 мл вода за двата цвята

захар за овалване

Сигурни сме, че повечето от вас си спомнят вкуса на домашните прасковки на мама или баба - истинско удоволствие с аромат на сладки спомени.

За Жената ще ви научи как да си ги приготвите сами у дома:

Разбийте на пяна мазнината (олио или разтопено масло), добавете захарта и добре съединете сместа. Прибавете яйцата, млякото, бакпулвера и като постепенно добавяте брашното, омесете тесто.

Оставете тестото за 30 минути в хладилник, след това от него късайте равни парченца с големината на кайсия и леко ги разплескайте между дланите си. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 230 градуса, докато се зачервят - отдолу трябва да бъдат леко кафяви.

Когато се охладят, издълбайте ги от долната страна с нож. Направете малки дупчици, които да могат да се пълнят. Към получените трохи добавете останалите съставки за плънката и оформете компактна маса. Напълнете всяка дупчица със сместа и слепвайте кръгчетата две по две, така че да получите прасковка. Във водата разтворете сладкарската боя, след което потопете прасковките от едната страна в жълтата, а от другата - в червената боя. Оставете ги да изсъхнат и ги оваляйте в захарта.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft