Домашни резенки за закуска
3 Юли 2014
37702
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. брашно
1 суха мая (10 гр.)
100 мл олио
200-250 мл вода
1 чаена лъжичка сол
50 гр. сусам
50 гр. кимион (по желание ленено семе, червен пипер)
Брашното се пресява в купа за месене. В него добавяме всички останали съставки и замесваме с хладка вода средно меко тесто.
От тестото се оформят дълги ленти. В две тави, покрити с хартия за печене, лентите се нарязват с ножица (директно в тавата), така че да се образуват малки неправилни формички. Пекат се на 220 градуса 15-тина минути, докато се зачервят приятно.
Ако ги предпочитате солени, посолете ги отново преди печенето.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари