Домашни сусамки
13 Март 2014
12950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В малка тенджерка сложете меда, захарта, солта и водата. На слаб огън и при непрекъснато разбъркване изчакайте захарта да се разтопи и съедини с меда.
След това добавете сусама. Необходими са пет - десет минути, докато сусамът добие приятен карамелен цвят и се хомогенизира със захарта и меда.
Дръпнете сместа от огъня, добавете ванилията и маслото. Разбъркайте. Веднага след като се разтопи маслото, добавете бакпулвера. Изсипете сместа в тава, покрита с фолио, и разстелете равномерно (намажете фолиото с малко масло, за да не залепне сместа).
Пъхнете тавата в хладилник за 20 минути, за да стегне хубаво сместа. След това нарежете на парченца или натрошете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари