Мойте Рецепти
В дълбок съд слагаме брашното, солта, 3 супени лъжици олио и нишестето.
Водата добавяме постепенно и разбъркваме първо с дървена лъжица, а след това - с ръка, докато получим меко тесто, което лепи съвсем леко по ръцете. Направете тестото колкото можете по-меко, защото колкото е по-меко, толкова по-хубави ще станат корите.
Месете, докато се получи хубава и гладка топка тесто. След това го разделете на 8-10 части.
Всяка част намажете обилно с мазнина и ги оставете на топло, покрити с найлонова торбичка около 1 час.
Върху чист бял чаршаф разточете от тестото кори. Всяка кора разтегнете колкото можете по-тънко с ръце, като внимавате да не се скъсат.
Кората намажете с олио и поръсете със сирене или с друга плънка по избор и навийте на руло.
Нарежете рулата на парчета.
Повторете и с останалите топки тесто. Подредете парчетата в намазнена тава и печете на 190 градуса около 25 минути.
След изпичането ги покрийте с кърпа и оставете да изстинат.