Домашни толумбички от парено тесто - изчезват на една хапка! Сочни, мекички и накъртват от сладост:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашни толумбички от парено тесто - изчезват на една хапка! Сочни, мекички и накъртват от сладост:
Домашни толумбички от парено тесто - изчезват на една хапка! Сочни, мекички и накъртват от сладост:
27241
Домашни толумбички от парено тесто - изчезват на една хапка! Сочни, мекички и накъртват от сладост:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Още от едно време толумбичките са сред любимите сладки лакомства на българина. Сочни, накъртващи от сладост и с неземен аромат - кой може да им устои? Оказва се, че изобщо не е трудно да си ги направим у дома, трябва ни просто малко търпение и резултатът ще е не по-лош от този в кварталната сладкарница.

А сега, когато много магазинчета и сладкарнички принудително затварят заради карантината, имаме идеалния повод да опитаме заедно да приготвим тези домашни толумбички . Ето как се правят толумбички от парено тесто :

Домашни толумбички

Продукти:

80 г масло

4 яйца

250 г пшенично брашно

20 мл лимонов сок

200 г захар

450 мл вода

300 мл слънчогледово олио

Приготвяне:

В тенджерка налейте 250 мл вода, сложете вътре олиото и поставете на среден огън.

Пресейте брашното и изсипете наведнъж във врящата вода с олио. През цялото време разбърквайте тестото с шпатула. Когато се получи тестена топка, която се отделя от стените на съда, дръпнете от котлона.

парено тесто

След като тестото леко се охлади, започнете да добавяте яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате с шпатула, докато се поеме напълно в тестото. Прехвърлете готовата смес в шприц.

тесто в шприц

В дълбока тенджера налейте олио, загрейте го и шприцовайте във врящото олио малки продълговати толумбички. Те не трябва да се допират една до друга.

Изпържете от двете страни до златисто. Готовите толумбички отцедете върху домакинска хартия, за да попият олиото.

захарен сироп

За сиропа сложете лимоновия сок и захарта в 200 мл вода и поставете на умерен огън. След като сиропът заври, го варете за 15 минути.

толумбички със сироп

Потопете толумбичките в сиропа и ги оставете вътре 10 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft