Домашни фалафели с домати и зехтиново хлебче

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Домашни фалафели с домати и зехтиново хлебче
Домашни фалафели с домати и зехтиново хлебче
admin
Добавена от: admin
32146
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 консерва нахут, отцеден
1 чаша грах
1 малка глава кромид лук, нарязана на едро
1/3 чаша магданоз
1 чаша смес от пресен кориандър и мента
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
1 ч.л. кимион и кориандър (смес)
Сол и черен пипер на вкус
1 с.л. бакпулвер
Олио за пържене (зехтин)
Домати, босилек, зехтин – за сервиране
Пита хлебчета
Натурално кисело мляко
 

Сложете всички съставки в купата на кухненски робот. Настройте на пулсов режим и пулсирайте сместа, докато се оформи груба паста. Сместа трябва да изглежда на гранули и да има ярък зелен цвят. В среден по големина тиган загрейте 6 см. олио. Тествайте температурата с помощта на малко парченце хляб – трябва да образува мехурчета и да покафенява веднага.
С лъжичка сипвайте купчинки от сместа за фалафелите върху раката си, оформяйте ги на топчици и ги прехвърляйте в горещото олио. Пържете по 3 броя едновременно, докато станат кафяви и хрупкави. Отцедете върху хартиени салфетки или домакинска хартия.
Поднесете с кисело мляко, нарязани домати и запечени хлебчета пита, поръсени със зехтин!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft