2 супени лъжици масло
100 гр. сирене
1 чаша брашно
1 голяма супена лъжица вода
1 малка лъжица червен пипер
По желание:
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. суха мащерка
1/4 ч.л. риган
2-3 супени лъжици сусам
1. В купа се поставят маслото, настърганото сирене, червеният пипер и другите подправки. Всичко се смесва хубаво до хомогенна смес.
2. В сместа със сиренето се добавя брашното и ако е необходимо, се прибавя и една супена лъжица вода.
3. Тестото се оставя в хладилник за 30 минути да почине.
4. Готовото тесто се разточва върху набрашнен плот, поръсва се със сусама и се притиска леко, за да се залепи сусамът. Кората се нарязва на малки квадратчета или се изрязват формички по желание.
5. Подреждат се в тавичка за печене и се пекат на 180 градуса за 10-15 минути.