50 гр. масло или маргарин
200 гр. тъмен шоколад
1 шоколадов пудинг
1 ванилова захар
есенция - ром или ванилия
печени лешници
Разбийте предварително размекнатото масло (маргарин) с миксер на пухкава маса. Добавете 180 гр. ситно настърган шоколад и още 20 гр. шоколад, нарязан на по-едрички парченца.
След като разбиете всичко с миксера, добавете 1 с.л. екстракт от ванилия (ром) или друг естествен аромат на вкус. Разбъркайте.
Към горната смес добавете шоколадовия пудинг на прах и ванилията. Продължете да разбивате, докато всички съставки се смесят и сместа започне да се задържа по бъркалките на миксера - това означава, че вече могат да се оформят топки. Ако сместа стои все още на "прах", сложете купата на топло за 5 мин. (например върху радиатора), за да се загрее.
Запечете леко ядките в сух тиган и ги смелете. От сместа с навлажнени ръце оформете топчета и ги оваляйте плътно в лешниковия прах. Оставете бонбоните хубаво да се стегнат, преди да ги поднесете.