![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Разтръскайте добре всяко яйце. Пробийте отвор откъм тъпата страна и изпразнете яйцата (Използвайте вътрешността им за крем-карамел или козунак например). Изплакнете вътрешността на черупките с вряла вода и ги оставете да се отцедят.
За пълнежа загрейте сметаната и при непрекъснато бъркане пуснете в нея шоколада - 200 г натуралени 200 г млечен. Когато шоколадът се разтопи, оставете сместа малко да изстине. Разбийте на пяна размекнатото масло и сипете в него 100 мл захарен сироп и яйчения ликьор. Прибавете получения маслен крем към разтопения шоколад. С помощта на шприц напълнете яйчените черупки (за да се напълнят добре, те трябва непрекъснато да се разклащат). Поставете ги в хладилника за 3-4 часа, за де се втвърди пълнежът. Готовите яйца може да боядисате, като покриете отворите с украса по желание.