Домашно приготвена паста с песто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Домашно приготвена паста с песто
Домашно приготвена паста с песто
admin
Добавена от: admin
9540
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

340 грама пенне ригате (или друг вид паста с дупка)
220 грама зрели домати
8 големи пресни листа босилек
2 супени лъжици бадеми, печени и неосолени
1 голяма скилидка счукан чесън
малко лют пипер (на върха на лъжичката)
половин кафена лъжичка морска сол
50 милилитра зехтин
60 грама пармезан, прясно настърган 

Сварете пастата, но без да я преварявате.
Докато се вари, измийте доматите и босилека с гореща вода. Зеленчуците обелете и нарежете на едро, а подправката счукайте леко.
Сложете доматите в блендер, последвани от босилека, бадемите, чесъна, лютия пипер и солта. Разбийте до гладко пюре.
Докато машината все още работи, налейте зехтина на тънка равномерна струйка. Тка ще превърнете пюрето в гладко доматено песто.
Изсипете получения гъст сос в голяма купа, а отгоре сложете пастата. Разбъркайте, поръсете с пармезан и отново разбъркайте добре.

Може да добавите по Ваш вкус малко сушени домати в зехтин или маслини.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft