отцедената суроватка от 1 натурална Активия
150 гр. обелени сурови бадеми (или готови бадемови люспи от магазина)
питейна вода
Бадемите се смилат на брашно (в кухненски робот или електрическа кафемелачка). Прибавя се вода според желаната гъстота (и имайки предвид, че количеството суроватка от 1 Активия е около 150 мл) и хубаво се разбърква, така че да е максимално хомогенно. Загрява се, но не прекалено, така че като потопите пръст в течността, да не е нетърпимо топло. Добавя се суроватката, разбърква се добре и се прелива в стъклен буркан. После се процедира като за обикновено кисело мляко - покрива се с тензух (или кърпа), оставя се на топло за 12 часа, оставя се да поизстине още малко и се прибира в хладилника. След още 12 часа е готово.