Какви продукти са Ви необходими :
1 килограм извара (за предпочитане домашна)
100 грама масло
1 яйце
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
2 скилидки чесън
магданоз на вкус (или друга любима подправка)
Начин на приготвяне:
Маслото трябва да бъде на стайна температура, от неговото количество зависи мекотата на сиренето(колкото повече използвате, толкова по-мек краен продукт ще получите). Яйцето също така да бъде на стайна температура.
Разбийте леко яйцето с вилица, нарежете магданоза и чесъна.
Поставете съда на бавен огън и бъркайте непрекъснато, докато се получи еднородна разтопена смес. Бъркайте, защото тя ще загори в противен случай. Не допускайте да заври.
Сместа трябва да остане на котлона в продължение на около 10 минути.
Свалете от огъня и добавете яйцето, чесъна и магданоза.
Разбъркайте и изсипете всичко в огнеупорен съд, предварително подмазан с масло. Приберете в хладилника за 6 - 8 часа.
Сиренето ви е готово. Хем лесно, хем вкусно