Любим десерт с вкус на кафе в малко по-различен вид. Идеален за следобяд в комбинация с топлото кафе.
Съставки:
За блата
4 яйца
Щипка сол
80g захар
125g брашно
½ чаена лъжичка бакпулвер
Пакетче ванилия
За крема
150g крема сирене
10g какао
250g маскарпоне сирене
100g захар
3 супени лъжици разтворимо кафе
300g сметана
Какао на прах и зърна кафе за украса
Приготвяне:
Фурната загрейте на 200 градуса.
Отделете белтъците от жълтъците и разбийте добре, докато белтъците станат на сняг с щипка сол.
В друга купа за крема разбийте жълтъците със захар и ванилия. Отгоре изсипете снега от белтъци и разбъркайте. Добавете брашното.
Сместа разположите в тава покрита с мазна хартия и печете 10 минути.
Печената кора поставете върху хартия за печене покрита със захар.
Крем сиренето, маскарпонето, какаото, кафето и захарта добре разбийте, след това добавете и сметаната.
Охладеният блат намазвате с крема и навивате на руло.
По желание декорирайте с остатъчната сметана, поръсете с какао и зърна от кафе.