За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от вечерта!
Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от...
16 Октомври 2016
451606
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Тестени изделия
Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от вечерта!
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако някога сте били в Финландия, най-вероятно сте опитвали ястието, наречено rieska. Това е традиционен безквасен плосък хляб, който се приготвя от брашно и картофи. След като го опитате веднъж, непременно ще ги приготвите вкъщи!
Картофените питки се получават супер вкусни. Чудесна идея за използване на останалото от снощи картофено пюре.
Приготвяне:
- Обелете картофите и ги сварете, докато омекнат. Направете ги на картофено пюре и го охладете. Разбъркайте вътре солта, добавете яйцето и брашното. Замесете меко тесто.
- Поръсете масата с брашно, разточете тънко полученото тесто. Използвайте малка чиния или чаша, за да изрежете кръгове. Набодете ги с вилица на няколко места. Поръсете малко черен пипер и подправки по желание.
- Покрийте тавичка с пергаментова хартия, намажете я с олио и сложете отгоре питките. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете хлебчетата в продължение на 20 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари