Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от вечерта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от вечерта!
Донесох си рецептата от Финландия: супер лесни хлебчета. Винаги ги правя, като ми остане пюре от...
admin
Добавена от: admin
451606
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5-6 картофа

1 яйце

100 гр. брашно

1 с.л. олио

1/2 ч.л. сол

черен пипер на вкус

Ако някога сте били в Финландия, най-вероятно сте опитвали ястието, наречено rieska. Това е традиционен безквасен плосък хляб, който се приготвя от брашно и картофи. След като го опитате веднъж, непременно ще ги приготвите вкъщи!

Картофените питки се получават супер вкусни. Чудесна идея за използване на останалото от снощи картофено пюре.

Приготвяне:

  1. Обелете картофите и ги сварете, докато омекнат. Направете ги на картофено пюре и го охладете. Разбъркайте вътре солта, добавете яйцето и брашното. Замесете меко тесто.
  2. Поръсете масата с брашно, разточете тънко полученото тесто. Използвайте малка чиния или чаша, за да изрежете кръгове. Набодете ги с вилица на няколко места. Поръсете малко черен пипер и подправки по желание.
  3. Покрийте тавичка с пергаментова хартия, намажете я с олио и сложете отгоре питките. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете хлебчетата в продължение на 20 минути.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft