Дори и с най- евтиният ориз може да направите най- божествената гарнитура стига да знаете това

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дори и с най- евтиният ориз може да направите най- божествената гарнитура стига да знаете това
Дори и с най- евтиният ориз може да направите най- божествената гарнитура стига да знаете това
27054
Дори и с най- евтиният ориз може да направите най- божествената гарнитура стига да знаете това
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Оризът е отлична гарнитура за почти всички зеленчукови и месни ястия. 80% сложни въглехидрати, малко сол в състава и пълната липса на глутен (високо протеин алерген) го прави популярен продукт в детското меню или пък в диетичното меню на някой

Има много сортове ориз (дълги зърна, кръгли, среднозърнести). По пътя на преработката - диви, полирани. По-полезен е дивият или кафяв ориз. След топлинна обработка, непочистените зърна са напълно запазени във формата си. Но, за съжаление, цената на килограм такъв ориз е няколко пъти по-висока.

приготвяне на ориз

Ако искате да научите как да се готви наистина магически гарнитура, дори и от евтини сортове ориз, сега ще ви разкрием малката тайна

Обикновен ориз за гарнитура

Съставките

1 пакет ориз
400 мл вода (за готвене)
40 г масло
1 ч.л. сол

Подготовка

Първо, не бъдете твърде мързеливи, за да измиете правилно ориза. В дълбока купа изсипете зърната с вода, разбъркайте старателно с ръцете си, изцедете нишестената вода. Повторете процедурата, докато водата не изтече.
миене на ориз
Изсипете изплакналия ориз със студена вода в купа с хартиена кърпа и оставете поне 2 часа. Накиснете ориза после във вода и го оставете за 1 вечер

Водата, в която оризът е напоен, изцеждайте и отново изплакнете. Поставете в тенджера и изсипете вода в количеството, посочено в съставките.

Оставете ориза да заври. На същия етап добавете солта и маслото. Покрийте с капак, намалете топлината и оставете гарнитурата да стигне до състояние на пълно омекване в продължение на 30 минути.

варене на ориз

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft