Дори 80% от храната, която ядем е ГМО! Как да я разпознаете

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Дори 80% от храната, която ядем е ГМО! Как да я разпознаете
11714
Снимков материал: pixabay.com
Дори 80% от храната, която ядем е ГМО! Как да я разпознаете

Ето една ужасна новина! Ефектът от генетично модифицирани храни в човешкото тяло предизвиква ужасни последици, дори и появата на рак.

И за да бъде историята още по-лошо, ГМО храните не е маркирана като такава, което затруднява усилията да я избегнете. Изискването за етикетиране на такива храни е победен от гигантите производители на храни.

Съвет:

Въпреки че ГМО продуктите не са маркирани, има един трик, който ще ви покаже как да разберете дали се отнася за ГМО плодове и зеленчуци. Потърсете брой на етикета на продукта, който се нарича PLU Product Lookup Number. Ако PLU е от четири номера, който започва с 3 и 4 означава, че продуктът не е ГМО, но израснал във ферма, където се използват химикали и пестициди.

Ако номерът е петцифрен който започва с 9 това означава, че продуктът е органичен, отгледани без химикали, пестициди и генетично изменения.

Ако продуктите са отбелязани с петцифрен брой и започват с 8 означава става дума за ГМО продукт, който не трябва да купувате!

Кои продукти най-често са ГМО: ябълка, целина, чушки, праскови, ягоди, кайсии, грозде, маруля, краставици, боровинки, картофи, зелен фасул, портокал, царевица, тиква, вишни и люти чушки.

Тези плодове и зеленчуци много рядко са генетично променени: лук, чесън, ананас, авокадо, грах, манго, патладжан, киви, пъпеш, сладки картофи, грейпфрут, диня и гъби.

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft