Ето една ужасна новина! Ефектът от генетично модифицирани храни в човешкото тяло предизвиква ужасни последици, дори и появата на рак.
И за да бъде историята още по-лошо, ГМО храните не е маркирана като такава, което затруднява усилията да я избегнете. Изискването за етикетиране на такива храни е победен от гигантите производители на храни.
Съвет:
Въпреки че ГМО продуктите не са маркирани, има един трик, който ще ви покаже как да разберете дали се отнася за ГМО плодове и зеленчуци. Потърсете брой на етикета на продукта, който се нарича PLU Product Lookup Number. Ако PLU е от четири номера, който започва с 3 и 4 означава, че продуктът не е ГМО, но израснал във ферма, където се използват химикали и пестициди.
Ако номерът е петцифрен който започва с 9 това означава, че продуктът е органичен, отгледани без химикали, пестициди и генетично изменения.
Ако продуктите са отбелязани с петцифрен брой и започват с 8 означава става дума за ГМО продукт, който не трябва да купувате!
Кои продукти най-често са ГМО: ябълка, целина, чушки, праскови, ягоди, кайсии, грозде, маруля, краставици, боровинки, картофи, зелен фасул, портокал, царевица, тиква, вишни и люти чушки.
Тези плодове и зеленчуци много рядко са генетично променени: лук, чесън, ананас, авокадо, грах, манго, патладжан, киви, пъпеш, сладки картофи, грейпфрут, диня и гъби.