Дояде ми се нещо соленко и веднага включих за тези соленки само с 4 съставки и за 30 минутки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дояде ми се нещо соленко и веднага включих за тези соленки само с 4 съставки и за 30 минутки
Дояде ми се нещо соленко и веднага включих за тези соленки само с 4 съставки и за 30 минутки
19232
Дояде ми се нещо соленко и веднага включих за тези соленки само с 4 съставки и за 30 минутки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невероятно бързи и супер лесни соленки! Лакомство, което ще ви стане любимо, ако обичате такива неща

Случвало ли ви се да искате да похапнете нещо вкусно или да сте в настроение просто да изпечете нещо. Днес, специално за вас сме подбрали една прекрасна рецепта, която е за много лесни и вкусни соленки, които се приготвят за нула време!

Между другото, яйцата оставете в хладилника, а захарта на рафта.

В края на краищата, ще ви трябват само 4 прости съставки, смесвате ги и насладата ще се приготви сама!

 

Необходими съставки:

200 грама краве масло

1 чаша грис

3/4 чаша пшенично брашно

1/2 чаена лъжичка сол

 

Как да си ги приготвите:

Оставете маслото на стайна температура и изчакайте, докато стане достатъчно меко. Смесете го с гриса и солта. Добавете чаена лъжичка сол – не е толкова много за това количество съставки. Хората, които обичат повече сол, могат да добавят малко повече от нея.

Замесете тесто, така че солта да се разпредели равномерно. Добавете брашното и отново разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес и оформете топка.

Върху пергаментова хартия поръсете брашно. Разточете тестото върху нея с минимална дебелина 1 см. Печете заедно с хартията. Нарежете тестото на малки квадратчета или можете да направите друга фигура за соленки – вие решавате!

Печете соленките при 180 градуса 25 минути до златисто кафяво. Готово! Получават се много свежи и вкусни – да си оближете пръстите.

Между другото, този деликатес може да се направи и сладък. В този случай, първо смесете маслото с една чаша захар, след което добавете грис и продължете по рецептата. А ако добавите в тестото освен сол и малко настърган пармезан, а след това например черен дроб, няма да имате равни!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft