Дрезденски Щолен

вход през zajenata.bg
Дрезденски Щолен
admin
Добавена от: admin
19782
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно – 700 гр.
масло – 300 гр.
прясно мляко – топло 125 мл.
захар – 3 с. л.
ванилия – 1 к. л.
яйца – 1 бр.
портокалова кора – 50 гр.
лимонова кора – 50 гр.
бадеми – 200 гр.
стафиди – 250 гр.
сол – 1/2 к. л
мая - за хляб 40 гр.
ром – 1 с. л.
канела 
пудра захар – 50 гр. 

Брашното се пресява в купа, прави се в него кладенче и вътре се слагат яйцето, захарта, разтопеното масло от 250 гр. , топлото мляко, маята, ванилията, канелата, 1 с. л. настъргани лимонови кори и солта.

Всичко се омесва добре и се прибавят захаросаните кори от портокал и лимон по 50 гр. , нарязаните ядки и маринованите в рома стафиди. Отново се омесва. Трябва да се получи твърдо, но еластично тесто. Ако има нужда, се прибавя малко топло мляко или брашно.


Тестото се покрива с кърпа и се оставя да втаса 2 часа на топло.

Върху набрашнена повърхност тестото се оформя на елипса, разточва се дебело и се прегъва на две, слага се в тавичка, намазва се с вода и се слага да втаса за втори път. След като втаса, тестото се слага в средата на фурната да се пече около 15 мин. на 200° С и още около час на 180° С, докато почервенее добре. Ако почервенява прекалено бързо, се покрива с алуминиево фолио.

Още горещ, сладкишът се намазва обилно с 50 гр. масло и се поръсва с пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft