500 гр. кори за баница
600 гр. картофи
2-3 стръка праз
100 мл олио
3 яйца
200 мл кисело мляко
200 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Картофите се обелват и настъргват на едрата страна на рендето. Празът се нарязва.
В тиган се поставя олиото и в него се запържват картофите до омекване. Желателно е да се пържат на слаб огън.
След като картофите омекнат, към тях се добавя празът и подправките на вкус, и се пържат заедно, докато омекне и празът.
Подходяща тава се намазва с малко олио.
Взема една кора и в средата й се разпределя малко от плънката, двете страни се прихлупват навътре до средата и след това кората се нагъва като акордеон и се поставя в тавата. По същия начин се приготвят и останалите кори.
В купа се разбиват яйцата с вилица и в тях се добавят киселото и прясното мляко. Тази смес се излива равномерно върху корите.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви.
Готовата баница се оставя малко да се охлади и след това се нарязва.