Дробчета по селски с ориз и лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Дробчета по селски с ориз и лук
Дробчета по селски с ориз и лук
admin
Добавена от: admin
16912
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешки дробчета - около 600 г
лук - 1-2 глави
моркови - 2-3 боря
червени чушки - 2 броя пиперки
домати - 1 брой
ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
бульон - 1 кубче пилешки
вода - около 500-600 мл
черен пипер
червен пипер - 1/2 ч.л.
олио
магданоз - за поръсване 

Предварително измийте и накиснете ориза във вода за половин час, след което го отцедете. Загрейте фурната на 220 градуса.

Нарежете зеленчуците на дребно и ги запържете в сгорещено олио, като започнете от лука и морковите, след това добавите чушките и домата. Щом омекнат добавете ориза и запържете всичко заедно за около 5 минути. Започнете да добавяте 1 по 1 почистените пилешки дробчета и леко разбърквайте.

Всичко се изсипва в намазнена тава, овкусява се със сол, черен и червен пипер на вкус и се залива с разтворения горещ бульон. Сложете да се пече до набъбване на ориза. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft