Друго не правя вече, нискокалорично, лесно и бързо- топ вечерята у дома през последните седмици

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Друго не правя вече, нискокалорично, лесно и бързо- топ вечерята у дома през последните седмици
Друго не правя вече, нискокалорично, лесно и бързо- топ вечерята у дома през последните седмици
133808
Друго не правя вече, нискокалорично, лесно и бързо- топ вечерята у дома през последните седмици
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От втората половина на есента, когато основният зеленчуков сезон приключи, е доста трудно да се поддържа форма. В крайна сметка най-честите гости в хладилника са картофите и зелето. Те притежават най- дълъг срок на годност и може да се прилагат във всякакви варианти в зимните рецепти ! Ето защо е толкова важно да можете да се справите с тях. Имайте предвид: гювеч или запеканка с картофи и зеле с добавка на моркови е едно от най-вкусните ястия през студения сезон. Освен това е диетичен.

Дори няма да получите гювеч, а зеленчукова запеканка . Само без използването на тежки или мазни сосове. Това е добър вариант за семейна вечеря , особено за тези, които се грижат за фигурата си. Всичко, което трябва да направите, е да смесите състаките и да изпечете.

Съставки

Бяло зеле 0,5 бр.

картофи 3 бр.

морков 2 бр.

яйце 2 бр.

галета 100 гр

Сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

индийско орехче на вкус

Слънчогледово олио 50 мл

Подготовка

Нарежете половината от зелето възможно най-ситно. Препоръчваме другата половина да се смила в блендер до каша. 


Настържете обелените картофи и моркови.


Разбийте яйцата със сол, черен пипер и индийско орехче. Добавете към зелето, картофите и морковите. Изсипете галета там. След това разбъркайте, добавете олио и разбъркайте отново


Сложете зеленчуковата смес в намазнена тава и я печете 40 минути на 180 градуса (или 30 минути на 200 градуса)

 

Индийското орехче ще подчертае идеално морковите. Не се колебайте да използвате червен пипер, ако има такъв, и кориандър. За красота и по-перфектен вкус препоръчваме да поръсите горната част на гювеча със сирене. Може да е нежна моцарела, която се намазва със златиста коричка. Или пармезан - няколко щипки ще бъдат достатъчни, за да придадат на зеленчуковия гювеч ярък аромат.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft