Шницелът е традиционно немско ястие, приготвено от едно парче месо, както може да бъде и нарязано или смляно на кайма. За оригиналната рецепта се изискваше телешко филе, а сега се произвежда и от свинско, агнешко или птиче месо. Може да си го направите и от кайма въпрос на вашето предпочитание и вкус
Препоръчително е да използвате специален крем от хрян, но ако нямате такъв, просто добавете лъжица сметана или заквасена сметана на обичайния бял хрян.
съставки
Свинско филе 300 g
горчица 2 супени лъжици
Корен от хрян 2 супени лъжици
кашкавал 100 g
Яйце 1 брой
галета 4 супени лъжици
сол на вкус
индийско орехче на вкус
масло 3 супени лъжици
Подготовка
Разделете месото на две. Разтрийте със смес от сол и подправки. Всяко парче от едната страна се маже с горчица, а от другата с - хрян.
Потопете в разбито яйце, а след това в галета.
Поставете в тавичка, поръсете с настърган кашкавал. Печете на 170 градуса за 15 минути.
Сервирайте с картофена салата, картофено пюре или пържени картофи . Не забравяйте да готвите този специалитет и да споделите рецептата му с приятели!