Друсан кебап по самоковски
18 Май 2012
22700
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
крехко свинско месо 750 г
кромид лук 0.500 кг (6-7 глави)
червени домати 400 г (5-6 бр.)
червени лютиви пиперки 2 бр.
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
червено вино 50 мл (5 супени лъжици)
свинска мас 20 г (1 супена лъжица)
чубрица и сол на вкус
Нарязаното на дребни късчета месо се запържва леко в мазнината, след което се прибавят ситно нарязаният лук и обелените и нарязани на дребно червени домати. Похлупват се и се задушават до омекване, като от време на време тенджерата се тръска с двете ръце. Добавят се виното, нарязаните лютиви пиперки, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. След 2-3 минути кабапът е готов за поднасяне.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари