крехко свинско месо 750 г
кромид лук 0.500 кг (6-7 глави)
червени домати 400 г (5-6 бр.)
червени лютиви пиперки 2 бр.
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
червено вино 50 мл (5 супени лъжици)
свинска мас 20 г (1 супена лъжица)
чубрица и сол на вкус
по 1/2 връзка пресен магданоз и джоджен
Нарязаното на дребни късчета месо се запържва леко в мазнината, след което се прибавят ситно нарязаният лук и обелените и нарязани на дребно червени домати. Похлупват се и се задушават до омекване, като от време на време тенджерата се тръска с двете ръце. Добавят се виното, нарязаните лютиви пиперки, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. След 2-3 минути ястието се поръсва с нарязаните пресни магданоз и джоджен и кабапът е готов за поднасяне.