Друсан кебап

вход през zajenata.bg
Друсан кебап
admin
Добавена от: admin
35630
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700–800 г свинско контра филе (свински бут)
1 кг лук
3–4 домата
2–3 люти чушки
100 г свинска мас
50 мл червено вино
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус 

Месото се нарязва на дребни кубчета. Свинската мас се разтопява в дълбока тенджера, прибавя се месото, залива се с 1/2 ч. ч. вода и се задушава, докато поомекне.

Към омекналото месо се добавя нарязаният наситно лук, посолява се и се разбърква. Похлупва се и през равни интервали от 1–2 минути тенджерата енергично се раздрусва с ръце. Задушава се около 10 минути.

Доматите се нарязват на малки кубчета, лютите чушки се режат наситно и се слагат при задушените месо и лук. Овкусява се с подправките, налива се виното и се захлупва. Раздрусва се няколко пъти и се оставя да ври още 2–3 минути. При сервиране може да се поръси с накълцан магданоз.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft