След феноменалния успех на дубайския шоколад, друга една сладост от арабската държава набра огромна популярност. Рецептата за Дубайски палачинки за първи път беше публикувана от „Chef Charobnice Cook“ и моментално стана вирусна.
Някои от домакините останаха във възторг от самите палачинки, някои от плънката "Дубай", а някои коментираха, че все пак най-много харесват класическите палачинки с домашно сладко.
Мнозина признаха, че домакинята зад тези снимки и рецепта има сръчни ръце и й благодариха за споделеното.
Дубайски палачинки
Продукти за палачинките:
- 2 яйца
- 1 ванилова захар
- малко настъргана лимонова кора
- 1 щипка сол
- 250 мл мляко
- 100 мл газирана вода
- брашно според нуждите - около 5 пълни лъжици
Снимка: YouTube
Приготвяне:
Разбийте яйцата, след това добавете ваниловата захар и лимоновата кора, солта, млякото, след това водата и разбийте всичко с миксер до гладкост.
Брашното се добавя лъжица по лъжица, сместа е както трябва за палачинки, с гъстотата на кисело мляко. Разбийте добре, за да няма бучки.
Загрявам тигана и наливам две капки олио, попивам олиото с домакинска хартия, изсипвам сместа върху нагорещения тиган и бързо разпределям равномерно от всички страни, изчаквам за кратко да изсъхне горната част.
След това ги обръщам, като всеки път мажа тигана с две капки масло, забърсвам с хартия и наливам следващата смес за палачинки.
Огънят не трябва да е много силен, а палачинките не трябва да са много дебели. Напълнете ги с плънка по желание, но най-вкусни са с т.нар. "дубайски пълнеж".
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
За ДУБАЙСКИ ПЪЛНЕЖ:
- 1 пакет кадаиф
- крем от шам-фъстък (продава се в специализираните магазини за ядки или в ориенталските магазини, може и онлайн)
- течен шоколад
Приготвяне на пълнежа:
Кадаифът се запържва натрошен на ръка на ситно в сух тиган или в малко масло и се смесва с крема от шамфъстък.
Снимка: Тик-Ток
Всяка палачинка се намазва с малко течен шоколад, след което се поръсва с плънката от кадаиф и шам-фъстък.
Снимка: Тик-Ток
Завиват се по познатия начин и се поднасят залети с шоколадов сос.
Снимка: Тик-Ток
Снимка: Тик-Ток
Да ви е сладко!