Дубайски палачинки: След като ги опитах, никога повече няма да се върна към старите! Чудна рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дубайски палачинки: След като ги опитах, никога повече няма да се върна към старите! Чудна рецепта:
Дубайски палачинки: След като ги опитах, никога повече няма да се върна към старите! Чудна рецепта:
3518
Източник: За Жената
Дубайски палачинки: След като ги опитах, никога повече няма да се върна към старите! Чудна рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

След феноменалния успех на дубайския шоколад, друга една сладост от арабската държава набра огромна популярност. Рецептата за Дубайски палачинки за първи път беше публикувана от „Chef Charobnice Cook“ и моментално стана вирусна.

Някои от домакините останаха във възторг от самите палачинки, някои от плънката "Дубай", а някои коментираха, че все пак най-много харесват класическите палачинки с домашно сладко.

Мнозина признаха, че домакинята зад тези снимки и рецепта има сръчни ръце и й благодариха за споделеното.

Ето какво ви трябва, за да ги опитате и вие:

Дубайски палачинки

Продукти за палачинките:

  • 2 яйца
  • 1 ванилова захар
  • малко настъргана лимонова кора
  • 1 щипка сол
  • 250 мл мляко
  • 100 мл газирана вода
  • брашно според нуждите - около 5 пълни лъжици

палачинки Дубай

Снимка: YouTube

Приготвяне:

Разбийте яйцата, след това добавете ваниловата захар и лимоновата кора, солта, млякото, след това водата и разбийте всичко с миксер до гладкост.

Брашното се добавя лъжица по лъжица, сместа е както трябва за палачинки, с гъстотата на кисело мляко. Разбийте добре, за да няма бучки.

Загрявам тигана и наливам две капки олио, попивам олиото с домакинска хартия, изсипвам сместа върху нагорещения тиган и бързо разпределям равномерно от всички страни, изчаквам за кратко да изсъхне горната част.

След това ги обръщам, като всеки път мажа тигана с две капки масло, забърсвам с хартия и наливам следващата смес за палачинки.

Огънят не трябва да е много силен, а палачинките не трябва да са много дебели. Напълнете ги с плънка по желание, но най-вкусни са с т.нар. "дубайски пълнеж".

дубайски палачинки

Снимка: YouTube

дубайски палачинки рецепта

Снимка: YouTube

дубайски палачинки

За ДУБАЙСКИ ПЪЛНЕЖ: 

  • 1 пакет кадаиф
  • крем от шам-фъстък (продава се в специализираните магазини за ядки или в ориенталските магазини, може и онлайн)
  • течен шоколад

Приготвяне на пълнежа:

Кадаифът се запържва натрошен на ръка на ситно в сух тиган или в малко масло и се смесва с крема от шамфъстък. 

пържен кадаиф с шам-фъстък

Снимка: Тик-Ток

Всяка палачинка се намазва с малко течен шоколад, след което се поръсва с плънката от кадаиф и шам-фъстък.

пълнеж палачинки

Снимка: Тик-Ток

Завиват се по познатия начин и се поднасят залети с шоколадов сос.

шоколад за палачинки

Снимка: Тик-Ток

дубайски палачинки

Снимка: Тик-Ток

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft