Дунавска трушия
22 Декември 2011
14886
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
зеле - 6 кг
моркови - 3 кг
чушки - 2 кг капия
домати - 2 кг зелени
кервиз - 1 китка
оцет - 750 г
захар - 500 г
олио - 500 г
сол - на вкус
черен пипер - на зърна
Нарязаните зеленчуци за Дунавска трушия (без целината и магданоза) поотделно се попарват в горещата марина. Смесват се докато са още топли, прибавя се нарязаната целина, магданоз и черен пипер, и се нареждат плътно в буркани с капачки.
Дунавска трушия се стерилизират се за 5 минути.
След няколко седмици Дунавска трушияе готова за ядене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари