4 яйца, чаша захар, бурканче мармалад и става адска вкусотия! Пухкави Дунапренки с мармалад - виж колко са лесни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
4 яйца, чаша захар, бурканче мармалад и става адска вкусотия! Пухкави Дунапренки с мармалад - виж колко са лесни:
4 яйца, чаша захар, бурканче мармалад и става адска вкусотия! Пухкави Дунапренки с мармалад - виж...
29256
Източник: gotvach.bg
4 яйца, чаша захар, бурканче мармалад и става адска вкусотия! Пухкави Дунапренки с мармалад - виж колко са лесни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Във всеки килер или мазе залежава бурканче домашен мармалад или сладко - отдавна подарен от някоя леля или баба, които цяло лято се изтрепват да затварят зимнина. Е, днес имаме за вас чудесен повод да разровите бурканчетата в килера, защото намерихме рецептата на чуден сладкиш с мармалад !

За дунапренките , както избрахме да ги наречем, ви трябват тривиални продукти за кекс.

Резултатът обаче е вкусно, меко вълшебство, което върви чудесно и с кафенце, и с чай, и с чаша прясно мляко. Ето и рецептата за най-вкусните дунапренки с мармалад :

Дунапренки с мармалад

Продукти:

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 к.ч. олио

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

1 пак.ванилена захар

2 ч.ч. брашно

1 бурканче мармалад (тук може да видите рецептата за лесен печен мармалад от сливи, идеален за случая)

шепа орехи

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и ванилията до пухкав крем. На тънка струйка добавете олиото, разбърквайки. Прибавете киселото мляко с угасената в него сода и започнете да прибавяте постепенно брашното, бъркайки с тел.

Сместа трябва да остане пухкава и въздушна. Намажете с масло тавичка с размер 32х25 см (приблизително), поръсете леко с брашно и изсипете вътре половината от тестото. Изпечете слоя в загрята на 170 градуса фурна до готовност (до суха клечка). Извадете сладкиша, намажете обилно с мармалад (може и от шипки, ябълки, кайсии), поръсете със счукани орехи и залейте с останалото тесто. Допечете до суха клечка.

Щом се охлади, нарежете на ромбове и поръсете дунапренките с пудра захар.

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft