ДУША-ХЛЯБ! Първо го вариш, после го печеш и става вълшебно вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ДУША-ХЛЯБ! Първо го вариш, после го печеш и става вълшебно вкусен:
ДУША-ХЛЯБ! Първо го вариш, после го печеш и става вълшебно вкусен:
19737
ДУША-ХЛЯБ! Първо го вариш, после го печеш и става вълшебно вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно сте чували как се приготвят любимите варени гевреци или брецели, както модерно ги наричаме напоследък. При тях интересното е, че тестото се вари във вода и след това се пече. Подобна е процедурата и в тази рецепта, но този път получавате хляб, който освен много вкусен и ароматен е и най-мекичкият, който сте опитвали!

Получавате прекрасен хляб, който не можете да купите в никоя пекарна.

Ето какво ви трябва, за да си приготвите нашия Душа-хляб от варено тесто :

Душа- хляб от варено тесто

Продукти: 

1,5 чаши хладко мляко

2 супени лъжици захар

1 чаена лъжичка сол

2 чаени лъжички (1 пакетче от 10 гр.) суха мая

5 чаши брашно или колкото е необходимо

2 с.л. масло

Приготвяне: 

В дълбока купа смесете топлото прясно мляко със захарта и маята, след което започнете постепенно да добавяте брашното, смесено с една чаена лъжичка сол. Добавете брашното на няколко пъти и разбъркайте с лъжица, докато се поеме от течността.

брашно за тесто

Когато получите компактно тесто, го омесете на ръка за няколко минути и оформете топка. Покрийте купата със стреч фолио и оставете да втаса на топло за час. Когато втаса добре и удвои обема си го омесете за кратко с две супени лъжици олио.

тесто с олио

Извадете тестото върху работен плот, разделете топката тесто на 8 части и след това оформете топка от всяка част. Сложете две чаши вода с една чаена лъжичка сол в широк съд на огъня и оставете да заври.

тесто на части

Пуснете топките тесто във врящата вода и ги гответе по три минути от всяка страна. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги наредете в огнеупорен съд.

тесто във вода

варено тесто

втасали топки тесто

Нарежете ги по диагонал отгоре, след което ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, около 25-30 минути или докато се зачервят. 

питки от варено тесто

хлебчета от варено тесто

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft