Освен ако не разполагате с личен готвач, трудно може да предложите на закуска нещо по-различно от традиционните филии с плънка. Къде ти време за баници, питки, тутманици и други сложнотии в наши дни! Затова днес правим подарък на всички заети домакини с тази лесна рецепта за закуска за цялата фамилия.
Сиромашка закуска в питка
Продукти:
5 питки
100 г шунка/колбас/кренвирши/филе (каквото имате под ръка)
100 г кашкавал или сирене
няколко стръка магданоз
5 яйца
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
1. Нарежете шунката на тънки сламки, настържете кашкавала на едро ренде, нарежете зелениите. Разбъркайте всички приготвени съставки.
2. Отрежете върховете от питките и издълбайте трохите. Напълнете издълбаното с плънката, сложете ги в тава за печене. Внимателно, за да не повредите жълтъка, счупете по 1 яйце във всяка. Посолете, поръсете с пипер на вкус и сложете да се пече на 200 градуса за 10 минути.