От продуктите (без изварата) се замесва меко тесто и се разделя на 6 части. Всяка се разточва на кора с диаметър около 25 см. Всяка кора хубаво се намазва с олио и се оставя 20-тина минути, за да попие олиото.
Кората се поставя върху чаршаф или покривка и внимателно от всички страни се разтегля постепенно, докато се изтъни много добре, така че да бъде почти прозрачна.
Ръси се равномерно с лъжица от изварата и се поръсва с 2 -3 супени лъжици олио. Кората се повдига внимателно с покривката и започва да се навива на руло, което обаче не трябва да е много стегнато, а да има достатъчно въздух. Рулото се навива на елипса или в кръг и се слага в намазнена тавичка. Така се постъпва и с останалото тесто и извара. Фурната се загрява на 240 градуса и баницата се пече до готовност. Въпреки че няма мая, тестото леко се надига, така че да се оформят мехурчета по повърхността му.