Дърпаница с яйца и сирене - защото денят се познава по закуската!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Дърпаница с яйца и сирене - защото денят се познава по закуската!
Дърпаница с яйца и сирене - защото денят се познава по закуската!
admin
Добавена от: admin
13907
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр. брашно
1-2 с.л. сол
2 супени лъжици олио
500 мл вода
80 мл олио за намазване на корите
За плънката:
250 гр. сирене
3 яйца

От изброените съставки замесваме меко и еластично тесто. Разделяме го на 4 части и от тях оформяме топки. Всяка топка разточваме с точилка на малка кора (около 15-20 см). Намазваме ги с олио и ги слагаме върху чиста кухненска кърпа една до друга. Оставяме да почиват около 15 мин. 
На масата постиламе чаршаф, и започваме да разтягаме корите. 
Вземаме една кора и първо я разтягаме с ръце, а след това я слагаме на масата и продължаваме с пръсти да дърпаме внимателно от всички страни. 
Разтеглената по този начин кора поръсваме с олио и нанасяме от плънката върху цялата кора. 
С помощта на чаршафа (с леко повдигане) навиваме кората на руло. 
Баницата се подрежда в кръгла тава като се започва от средата. 
Поръсваме цялата баница с олио и я печем на 200 градуса 25 мин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft