Брашното се пресява и в средата му се слагат олиото и солта. Водата се загрява и като бавно се сипва в брашното, се замесва средно меко тесто. Тестото трябва хубаво да се омеси и от него се оформят 7-8 топки.
Всяка топка се разточва на кора (като на снимката). Всяка кора трябва да се намаже с олио, след което така приготвените кори се оставят да престоят 15 мин.
След това всяка кора се разтяга с ръце колкото се може по-тънко, намазва се с мазнина и отгоре се поставя от сиренето. След това с помощта на покривката кората се навива на руло, а после - на охлювче (баничка). Така се постъпва с всички кори. Слагат се в намазнена тава и се пекат на 200 градуса около 25 минути.
Щом се извадят от фурната, баничките се поръсват с малко вода и се покриват да се задушат хубаво.