Първо пригответе плънката. Нарежете праза ситно и го поставете в тенджера да се запържи с много малко масло. По-скоро е необходимо да се вари, отколкото да се пържи. Щом омекне, прибавете натрошеното сирене. В зависимост от солеността на сиренето, посолете сместа навкус. Подправете с черен пипер.
Щом е готова плънката, пригответе тестото. Разтворете маята в чаша гореща вода. В дълбок съд поставете брашното, захарта, солта и маята. Добавяйте вода при необходимост. Трябва да се получи меко тесто, което не полепва по ръцете. Оставете на топло място да втаса. Тестото разделете на пет парчета и всяко парче разделете на три равни части. Всяка топка разточете на кръг с диаметър около 10 сантиметра. Вземете два тестени кръга, намажете ги с разтопен маргарин (или масло), поставете ги един върху друг и увийте в трети тестен кръг (ненамазан!). Повторете с останалите четири групи с по три парчета тесто. Трябва да получите пет кори (обединени по три). Разточете петте кори на много тънък лист. Наръсете всяка кора с малко разтопено масло, добавете 1/5 от плънката и завийте на руло. Повторете процедурата с всички останали кори. Сложете ги в тавичка за печене, предварително намазана с разтопен маргарин (масло). Печете в загрята на 180 градуса фурна около 35 - 40 минути, в зависимост от силата на фурната.
Дъхава домашна баница с праз
10 Декември 2013
21004
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари