1. В тавичка слагаме маята, захарта, солта, прясното, киселото мляко, олиото, яйцата, бакпулвера и лимонтузуто. Смесваме всичко добре и постепенно добавяме брашното, за да се получи средно меко тесто. В случая са необходими 1 кг и 300 гр. брашно, но количеството може да варира в зависимост от структурата на останалите продукти.
2. Оставете тестото да втасва. След като нарастне двойно, разделете го на 5 части. От всяка част разточете кръгла кора и я разделете на 8. От всяко триъгълниче увийте кифличка.
3. Кифлите се подреждат върху тава, покрита с хартия за печене, и се оставят да втасат още малко.
4. Яйцето се разбива и кифлите се намазват с него, поръсват се със сусам и върху им се слага по едно малко парче маргарин.
5. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-тина минути.
Забележка: мерителната чаша е от 250 мл, чашата олио - 130 мл.
Може да оформите част от кифличките във формата на цвете и по средата им да сложите малко сирене.
Дъхави и пухкавки - кифлички с лимонтузу
25 Септември 2015
7274
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари