Д-р Емилова разкри какви храни трябва да ядем в ударни дози, за да убием грипа и вирусите за часове

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Д-р Емилова разкри какви храни трябва да ядем в ударни дози, за да убием грипа и вирусите за часове
20276
Снимков материал: pixabay.com
Д-р Емилова разкри какви храни трябва да ядем в ударни дози, за да убием грипа и вирусите за часове

Д-р Емилова беше гост и в студиото на БНР. Тя е категорична, че по време на грип и грипна епидемия не бива да се яде кисело и прясно мляко, млечна храна, сирене, кашкавал, сметана, масло, тъй като те съдържат казеин.

Казеин е молекула на белтък – млечен протеин, който довежда до образуването на слуз в организма.

Тялото иска да изчисти тази слуз, но се получава възпаление на синусите, хрема, синуит, ангина, бронхит, писаха в 24chasa.bg.

 

По време на грип и грипна епидемия най-важното нещо е да имаме силна имунна система, която да пребори влязлата в тялото зараза.

Има няколко начина за подобно действие, различно от съветите на д-р Емилова, която казва да се пие чай с мед.

 

1. Употреба на шуслерови соли

В моменти на епидемии е необходимо да се приема ударно количество шуслерови соли.

 

2.

З авишен прием на витамин С

Тук трябва да пиете дражета витамин С, които се разтварят по-бавно в стомаха, но тяхното действие трае много по-дълго, за разлика от разтворимите таблетки.

Витамин С се набавя и от полезната комбинация нарязани лимони с мед или със захар.

 

3. Червено цвекло

Болните от грип е необходимо да ядат настъргано червено цвекло, тъй като то е изключително важно за тяхната силна кръв, която по време на грип също може да се изтощи и човек да се разболее от странични заболявания.

 

4. Яжте пилешка супа

Няма друго средство против грип от гореща, ако бихте могли да издържите и подлютена, пилешка супа.

Минералите, които се отделят от костите на пилето са изключително полезни за подсилване на организма.

Горещата супа предизвиква изпотяване, чрез което изхвърляте навън вредните токсини и микроби от тялото.

 

5. Кромид лук и чесън

Ако имате разстроен стомах следствие на грипа, възможно е да ви стане лошо ако ядете нарязан и намачкан с малко сол кромид лук или чесън.

Но ако нямате проблеми със стомаха, яжте ударни дози, тъй като веществата в чесъна и в червения лук убиват микробите и вирусите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft