Евала на французите! По-божествено нещо с ябълки не бях опитвала! А е толкова бързо и лесно:
2 Септември 2016
1485157
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тарт Татен - много известен френски десерт. Историята на този сладкиш "с главата надолу" датира от 1898. Обичан е по целия свят заради своята лекота на приготвяне и божествен вкус!
Днес ви представяме рецептата, а вие непременно опитайте!
Продукти:
200 гр. брашно
150 гр.
масло
5 с.л. прясно мляко
180 гр. захар
1 кг ябълки
щипка сол
Приготвяне:
- Настържете 100 гр. студено масло и добавете брашното, след това стрийте в трохи.
- Добавете охладеното млякото и бързо замесете тестото. След това увийте тестото в найлоново фолио и го пъхнете в хладилника за половин час.
- Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки и отстранете семената им. Загрейте тигана и поставете върху него останалата част от маслото и захарта. Разтопете и изчакайте, докато сместа леко потъмнее.
- След това поставете в карамела ябълките и ги варете около 15 минути, докато се изпари излишната влага.
- Разточете тестото между два пласта хартия за печене. Кръгът трябва да бъде малко по-голям от тавичката, за да се оформи борд в нея.
- Поставете във формата ябълките, покрийте ги с тесто и оформете борд, като подпъхнете тестото отдолу.
- Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути или докато леко покафенее.
- Изчакайте, докато тартът се охлади, и едва след това го обърнете внимателно в чиния.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари