червени чушки - 2 броя пиперки капия - печени и обелени
краставици - 1 голяма прясна или няколко корнишона
царевица - 300 грама - 1 консерва сладка
топено сирене - 200 грама тип Филаделфия
сирене - 100 г бяло
кисело мляко - 2 с. л.
зехтин - 2 с. л.
сол - на вкус
чесън - 2 скилидки, по желание
магданоз, копър, пресен лук - за поръсване
Накълцайте на ситни парченца пиперките и краставиците. Отцедете царевицата и я смесете с краставицата и чушките в голяма купа. Наситнете чесъна и прибавете и него. В отделен съд разбъркайте до получаване на хомогенна смес киселото мляко, топеното сирене, обикновеното сирене - натрошено. Подправете с малко зехтин и сол на вкус и излейте върху зеленчуците. Объркайте добре.
Сервирайте салатата гарнирана с копър, магданоз или нарязани пера пресен лук.