Евтин домашен хляб без втасване - става огромен с малко продукти! Рецепта за всеки ден:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Евтин домашен хляб без втасване - става огромен с малко продукти! Рецепта за всеки ден:
Евтин домашен хляб без втасване - става огромен с малко продукти! Рецепта за всеки ден:
20045
Евтин домашен хляб без втасване - става огромен с малко продукти! Рецепта за всеки ден:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато търсих рецепта за домашен хляб по време на първата вълна от пандемията, тази лесна рецепта ме заинтригува. Опитах го и оттогава го пека през ден. Хлябът е безкрайно бърз, хрупкав и има страхотен вкус, дори без дълга ферментация. Просто го оставете да си почине, докато фурната се загрее! Ето и рецептата за евтин домашен хляб без втасване :

Евтин домашен хляб без втасване

Продукти:

1 кг брашно

600 мл хладка вода

40 г прясна мая

1 чаена лъжичка сол

1 с.л. захар

кимион

1 чаена лъжичка черен смлян пипер

Приготвяне:

Захванете първо маята. Направете това по класическия начин от мая, захар и малко от топлата вода.

Оставете маята да престои около 15 минути, докато в отделна купа смесете сухите съставки - 800 г обикновено брашно (останалото ще се използва за доизмесване), сол и черен пипер.

Изсипете останалата хладка вода в отделна купа и бавно добавете към нея шупналата мая.

След това постепенно добавете сместа от сухи съставки, бъркайки с лъжица.

Месете тестото, докато престане да лепне по купата.

Тъй като от това количество съставки излизат два големи хляба, разделете тестото на две части.

Доомесете питките с останалото брашно и оформете двата хляба в желаната форма.

Покрийте тавите с хартия за печене.

Поставете приготвените самуни и ги покрийте с кърпа за около 15 - 20 минути (докато фурната се загрее).

Междувременно загрейте фурната до 220 градуса.

Когато фурната се загрее, намажете хляба с хладка вода, смесена с малко сол, поръсете с кимион и поставете във фурната за точно 30 минути.

След като извадите готовия хляб, не забравяйте да го намажете отново с хладка вода, смесена с малко сол - така кората ще остане хрупкава възможно най-дълго.

Хлябът е вкусен, бърз за приготвяне и тази рецепта е идеална за всяко семейство! Вече не е нужно да ходите до магазина всеки ден - този хляб е ароматен, хрупкав и вкусен.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft