Евтин сладкиш с едно яйце

6 Август 2014
117466
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ето една лесна рецепта, която е хем бърза, хем евтина:
В дълбок съд се разбива яйцето със захарта и чашата вода. Бие се непрекъснато с лъжица, докато се стопи захарта.
Добавят се олиото и брашното, в което предварително са разбъркани бакпулверът и ванилията. Прибавят се трите супени лъжици мармалад. Разбърква се добре и получената смес се прехвърля в тавичка, предварително намаслена и набрашнена.
Пече се в загрята фурна до зачервяване, като периодично готовността се проверява с клечка - трябва да излиза суха при набождане.
Охладеният сладкиш се нарязва на кубчета и се поръсва с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари