Ние, момичетата, често искаме нещо вкусно. Но страховете от наддаване на излишни килограми ни карат да се откажем от сладкото. За да не се измъчваме, намерих отлична рецепта за печиво, която не вреди на фигурата . Овесената пита с ябълки се превърна в истинско спасение за мен. Нискокалоричният и вкусен десерт надмина всичките ми очаквания.
Оригиналната рецепта използва захар за сладост. Но можете лесно да замените някои с мед или друг здравословен подсладител. Не се притеснявайте, че има повече ябълки от самото тесто. Това прави овесената торта много сочна и нежна. Не забравяйте да поръсите ябълките със сок от цитрусови плодове, за да не потъмнеят. Ето ни?
Съставки
Масло 120 гр
Захар 160 гр
Сол 1 щипка
Яйца 3 бр.
Пшенично брашно 100 гр
Овесени ядки 150 гр
Бакпулвер 1 ч.л
Канела 1 ч.л
ябълка 4 бр
Лимон 1 бр
Подготовка
Комбинирайте омекотеното масло със захар и сол. Разбийте с миксер за 5 минути. Добавете яйца едно по едно, като продължавате да разбивате, докато се получи гладка, лека паста.
Добавете овесената каша, бакпулвер и канела към пресятото брашно. Разбъркайте сместа в течната маса със силиконова шпатула, като изсипете на няколко етапа. Трябва да имате меко тесто.
Обелете ябълките и ги нарежете на малки кубчета. Полейте леко с лимонов сок. Настържете кората от лимона и добавете към тестото. Изпратете ябълките там. Смесете добре
Намажете 26 см тава с масло, разстелете тестото и изравнете. Печете пая в предварително загрята до 180 градуса фурна за 45-50 минути. Готовността можете да проверите с клечка за зъби.