Единственото място, където хлябът издържа с месеци, без да мухлясва - така го съхраняват хитрите домакини:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Единственото място, където хлябът издържа с месеци, без да мухлясва - така го съхраняват хитрите домакини:
1424
Източник: blitz.bg
Снимков материал: Pixabay
Единственото място, където хлябът издържа с месеци, без да мухлясва - така го съхраняват хитрите домакини:

Хляб - "насъщният", както го знаем от приказките и старите хора. Неслучайно е считан за една от основните храни на човека от древни времена и сигурно няма дом, в който да не присъства под някаква форма.

Естествено, продуктът на базата на брашно, вода и закваска, е претърпял много метаморфози от създаването си в миналото. Днес се радваме на огромно разнообразие от хлябове за всеки вкус.

Има един единствен проблем - трайността на хляба. Обикновено тя варира, но е в рамките на дни, след което тестеното изделия започва да мухлясва (разбира се, ако в състава му не присъстват много индустриални "подобрители").

За да се наслаждавате по-дълго време на качествата и вкуса на хляба , трябва да знаете как да го съхранявате .

Къде е най-добре да държите хляба, за да не мухлясва? Някои съветват да се използва дървена кутия, докато други го поставят директно в хладилника. Но и това не помага за дълго.

Въпреки това има един прост начин да удължите значително срока на годност на продукта - до няколко месеца. И днес ние ще ви разкажем повече за това. 

Пакети, херметически затворени контейнери, кутии за хляб и хладилник са най-известните начини за съхранение на хляба.

Последният вариант ви позволява да удължите свежестта на продукта, особено в горещо време, но дори и там хлябът започва да плесенясва след 3-5 дни.  

Между другото, срокът му на годност може да се увеличи, ако го увиете в торба или фолио (може да го оставите и в опаковката на производителя) и го поставите във фризера. Там може да стои с месеци, без да се прецака.

хляб във фризера

Снимка: pixabay

По същия начин може да съхранявате и печива, като бисквити например, но последните трябва първо да бъдат плътно увити в няколко слоя стреч фолио. 

Най-добре е хлябът да се размразява на стайна температура. Ако трябва да го размразите много бързо, може да използвате фурната. По-добре е обаче да не използвате този вариант за размразяване на печива и бисквити.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft