Един нов и модерен прочит на любимата мусака на всички, топ рецепта (видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Един нов и модерен прочит на любимата мусака на всички, топ рецепта (видео)
Един нов и модерен прочит на любимата мусака на всички, топ рецепта (видео)
33823
Един нов и модерен прочит на любимата мусака на всички, топ рецепта (видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви приготвили едно оригинално ястие, което ще се хареса на всички вкъщи, разнообразете малко менюто си и зарадвайте любимите си хора.

Картофи и мляно месо - печеливша комбинация от съставки, когато става въпрос за експерименти с готвенето. Представяме ви един модерен прочит на любимата на всички мусака

модерна мусака

Тази рецепта определено е добро решение за дните, когато стават по-къси, а времето по- студено, кухнята се превръща в най-удобното място в къщата: и аз искам да се съберем заедно в топъл семеен кръг и да хапнем нещо горещо, сърдечно и стоплящо сърцето и душата. Нашата рецепта е точно това, което сте търсили толкова дълго!

Гответе с нас модерна мусака

СЪСТАВКИТЕ

700 г картофи
500 г гъби
600 г мляно месо 
2 яйца
70 ml мляко
2 лука
100 грама кашкавал
1/3 ч.л чесън
3-4 супени лъжици растително масло
сол, пипер на вкус

ПОДГОТОВКА

Нарежете лука и запържете в растително масло до златисто кафяво. Добавете ситно нарязани гъби и ги запържете, докато течността се изпари, като се разбърква от време на време. Добавете сол и черен пипер на вкус.
модерна мусака
Вземете каймата (свинска, телешка, или смесена), предварително смлян лук, сол и черен пипер на вкус, добавя се 1 яйце, скилидки чесън , преминали през пресата. Разбъркайте внимателно пълнежа, така че масата да стане по-равномерна.
модерна мусака
Предварително сварените картофи разбъркайте, добавете сол и черен пипер на вкус. Изсипете 70 ml мляко, добавете 1 яйце и внимателно разбъркайте, докато стане плътно пюре
модерна мусака
Когато всички съставки са подготвени, време е да оформите нашата мусака! В дълбока форма за печене намажете с растително масло, на дъното сложете сместа с каймата, разпределяйки я равномерно върху съда и плътно. Отгоре сложете гъбите, като ги уплътните малко. Върху гъбите настържете кашкавал
модерна мусака
Половината от картофено пюре, подредени над кашкавала равномерно, а другата половина сложете в шприц за сладкиши и украсете повърхността на тортата с нежни връхчета както е показано на снимката. 
рецепта на мусака
Изпратете ястието в предварително загрята фурна за 180 ° C в продължение на 60 минути. Ако картофената кора започне да гори, внимателно покрийте горната част с фолио.
запеканка с кайма
Пригответе се да сервирате горещо готвенето, нарязано на малки порции. Елегантен основно ястие от картофи и кайма става абсурдно бързо и най-важното - на разположение винаги имате всички съставки в домакинството. 

Харесва ли ви рецептата? 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft