Тази локумена баклава е любима на стотици семейства, страшно вкусна е
Прави се лесно, яде се бързо – какво по-хубаво от това?! Затова ви предлагаме да си я направите – локумена баклава , чиято рецепта е любима на мнозина. И има защо!
Взимаме един пакет кори за баница – фини, а за намазване ни трябват четири яйца, чаша захар, половин чаша олио, един бакпулвер, шест лъжици брашно, две ванилии, три лъжици вода, две кутии обикновен локум.
Локумена баклава с вкус за чудо и приказ
Сиропът правим от една чаша захар, чаша и половина вода и портокалова кора.
Приготвяме сместта с продуктите, които сме изброили по-горе и после намазваме с тази смес всяка от корите – слагаме по две лъжици на кора.
Взимаме една тавичка и я намазняваме с олио, а после нареждаме там пуричките една до друга. Отгоре ги намазваме с олио, с помощта на четчица и го поставяме във фурната за около десетина минути, за да се изпекат. Темптературата трябва да бъде не по-малко от 200 градуса.
След като локумената баклава стане готова, я изваждаме и оставяме да се охлади, а чак тогава я нарязваме на парченца и си я консумираме сладко-сладко.
Съветваме ви да не се колебаете, а да си направите по-бързичко тази разкошна локумена баклава, защото определено ще останете приятно изненадани от нея и вкуса й. Става дори по-лекичка от традиционната и наистина много апетитна.
Пожелаваме ви на всички добър апетит и до новите ни срещи с любими и вкусни рецепти!