Лесна, различна и най-важното ултра вкусна става тази мусака
Кой не обича мусака?! Едва ли има такъв българин. Необходимо е да знаем обаче, че мусаката не е само традиционната с картофи и кайма .
Трябват ни три яйца, 250 грама сирене, но може и извара, десет печени чушки – червени, една лъжица кисело мляко, четири стръка магданоз, черен пипер, три лъжици олио, един по-голям домат.
Непременно я пробвайте някой път, чудна мусака става
Чушките ги обелваме и ги нарязваме на парченца. Яйцата разбиваме и към тях прибавяме сиренето, което сме натрошили на ситно, киселото мляко, накълцания магданоз и черния пипер.
Взимаме една малка тавичка и я намазваме с олио, а после подреждаме в нея половината от чушките. Над тях изсипваме половината от сместа със сиренето и яйцата. После пак повтаряме като нареждаме чушки и пак върху тях слагаме от сместа. Необходимо е и да завършим с нея.
Най-отгоре довършваме като нареждаме от нарязания домат на колелца и поръсваме останалата част от олиото. Слагаме да се пече във фурната, която е загрята на 220 градуса за около двадесетина минути, докато се зачерви апетитно.
Става още по-хубаво, ако накрая ръснете и малко настърган кашкавал и го оставите да се разтопи за пет-шест минути.
С тези продукти става мусака горе-долу за четири порции, които може да сервирате, както топли, така и студени. Това е едно отлично ястие, но и супер предястие – в зависимост как го предпочитате вие.
Пожелаваме ви чудесен апетит и да си го изядете с огромна наслада!