Един приятел кръчмар ми даде тази рецепта за мариноване на шишчета, от тогава се съсипахме всяка...
19 Март 2018
38777
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Скоро идва април, което означава, че е време да се отвори сезон за пикник и барбекюта, разбира се и шиш кебап . Това ястие просто е невъзможно да не обичате, особено ако знаете как да го приготвите
Подготвихме за Вас прекрасна марина , благодарение на която месото ще бъде сочно и крехко и гответе ще стане два пъти по-бързо, отколкото обикновено. За да направите това, е достатъчно да го мариноване само за 40 минути.
Необходими съставки
свинско месо 2 кг
лук 750 грама
ким1 ч.л.
Черен пипер (на земята) 1 ч.л.
кориандър 1 ч.л.
сол на вкус
Слънчогледово олио 150-200 ml
Приготвяне:
- Вземете една купа и изсипете растителното олио в нея
- Изсипете подправките и солта.
- Обелете лука и го нарежете на четвъртинки, изстискайте сока му в марината и след това и него добавете
- Нарежете големи парчета свинско, ако вземете агнешко, по-добре е да го намажете.
- Изпратете месото в марината и го разбъркайте добре. Луковици, които са на повърхността, обърнете към месото и натиснете надолу.
- Оставете месото за 40 минути.
- Поставете маринованото месо на шишчето, като го редувате с лука. Сега можете да го изпечете
Тази прекрасна марина ще ви помогне във всяка ситуация. Вие ще имате невероятно вкусен шиш кебап! Месото, мариновано по този начин, може да се съхранява за 3 дни, дори при 25 градуса.
Бон апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари