Един приятел сладкар ми разкри тайната на перфектния блат, оттогава съм истинска майсторка на тортите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Един приятел сладкар ми разкри тайната на перфектния блат, оттогава съм истинска майсторка на тортите
Един приятел сладкар ми разкри тайната на перфектния блат, оттогава съм истинска майсторка на...
67193
Един приятел сладкар ми разкри тайната на перфектния блат, оттогава съм истинска майсторка на тортите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Деликатен блат за медена торта ! Ето как да го приготвите!

Всяка торта, направена с този блат, става просто зашеметяваща. Неговата нежност и мекота ще ви изненадат приятно.

 

Съставки:

3 яйца;

100 грама масло;

½ чаша захар;

Бурканче мед;

Брашно – 2,5 чаши;

Чаена лъжичка сода за хляб.

 

Деликатен блат за медена торта.

Начин на приготвяне стъпка по стъпка:

Разбийте яйцата със захарта.

Разтопете меда на водна баня. Разтопете и маслото – можете да го сложите в микровълновата.

Смесете маслото, меда, содата и яйчената смес. Леко нагрейте сместа, така че да се затопли. Добавете брашното и замесете тесто. Оставете го в хладилник за 12 часа.

Преди да опечете блата, оставете тестото известно време на стайна температура. Печете в кръгла форма с дебелина 5 мм, покрита с хартия за печене на 180 градуса за 10 минути. Съставките са предвидени за приготвянето на няколко блата, които трябва да опечете по отделно.

 

За крема може да използвате заквасена сметана, разбита със захар. Всеки блат намажете със сметана и сглобете медената торта.

Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft